You are currently viewing Tökéletes barnaság

Tökéletes barnaság

  • Post author:
  • Post category:Blog
  • Post comments:0 Comments
gyanta

Hogyan érd el a tökéletes barnaságot

Még akkor is ha érzékeny, fakó, fehér a bőröd

Talán számodra is ismerős lehet, hogy amint megpróbálsz egy kis színt magadra szedni, rögtön leégsz, lehámlik, foltosan barnulsz. Emellett pedig muszáj figyelembe venni, hogy ma már nagyon oda kell figyelni a napozásra.

Erre a problémára hoztam pár trükköt, megoldást, amikkel anélkül tudsz gyönyörű színt szerezni, hogy károsodna a bőröd.

Bőröd szépségéért érdemes tudatosan és óvatosan bánni a napozással, hiszen amellett, hogy a bőr öregedési folyamatainak felgyorsításáért felelős (ráncosodás, pigmentfoltok, anyajegyek, bőrkinövések), komoly egészségügyi hatásai lehetnek. Ma már a bőrrák kockázata is igen magas.

De nézzük, miket tehetünk ha mégis barnább tónusokra vágyunk

Hihetetlen mennyit jelent, ha a bőr elő van készítve. Egy jól táplált és hidratált bőr könnyebben barnul és a szín megtartátásának aránya is nő. Tehát érdemes a testünk bőrével is többet foglalkozni.

Hetente egyszer radírozni és a fürdés után minden nap bemasszírozni egy jó minőségű testápolót. A hidratáltság elérésében természetesen az is segít, ha a tusfürdő is magasabb minőségű és nem szárítja a bőrt.

Léteznek olyan termékek, melyek hatóanyagaival elősegítik a barnulást. Ezek az aktív összetevők serkentik a melanin termelését, így fokozva a barnulás képességét. Segíti a bőr nedvesség tartalmának megőrzését és erősíti az ellenállóképességét az UV sugarakkal szemben.

Ezeket érdemes már tavasszal elkezdeni használni, hogy felkészülten várja bőrünk a nyári forró napokat.

A táplálékkiegészítők is segítségünkre lehetnek. Többek között a béta-karotin belülről „barnítja” a bőrt. Ez egy természetes pigmentanyag, mely képes megváltoztatni a bőrszín túnusát. Emellett támogatja a melanin termelődését, így a védekezési funkció is stabilabb. Ezen kívül barnulást segítő anyagok lehetnek még a C vitamin, cink, szelén.

 

Minél inkább támogatod bőröd egészségét –  tehát táplálod és nem hagyod kiszáradni, serkented a nyirokkeringést és fokozod a vérellátást – annál könnyebben tud egészségesen, szépen barnulni. 

A külső-belső felkészítés elképesztően fontos számára, különösen, hogyha érzékeny, fehér bőrrel rendelkezel. 

Idén fogadd meg ezeket a tanácsokat és élvezd a tökéletes barnaságot!

Vélemény, hozzászólás?