You are currently viewing Illóolajok a kozmetikában

Illóolajok a kozmetikában

  • Post author:
  • Post category:Blog
  • Post comments:0 Comments

Miért nélkülözhetelenek az növényi olajok a bőrünk számára?

Miért olyan hatékonyak a Phyt's olajos szérumai?

Az illóolajok képesek eljutni a bőr mélyebb rétegeibe,

sőt mivel nem marad meg a bőr felszínén, a véráram közvetítésével azonnal a szervekhez és sejtekhez jut. 
Vitaminokat, antioxidánsokat, foszfolipideket, ásványi anyagokat tartalmaznak. Felépítésük hasonló a bőr zsíranyagaihoz, ez teszi lehetővé a könnyed felszívódást.

Igazából ez az oka annak is, hogy a Phyt’s kezeléseknél nem használunk gépeket. Mivel a mesterséges hatóanyagok, ásványi olajok nem szívódnak be jól maguktól, így nemszükséges a gépi segítség a bejuttatáshoz.

Illetve a natúr kozmetika megkérdőjelezi ezeknek a gépi eljárásoknak a szükségességét és eredményességét, hiszen a hosszútávú hatásairól, következményekről kevés szó esik.

A növényi olajok viszont ezzel szemben

gyorsan, sejt szinten felszívódnak. Értékes hatóanyagaikat könnyedén eljuttatják a megfelelő helyekre, így fejtik ki maximálisan hatásukat. 

Ezért is nagyon fontos

hogy a bio termékek ne tartalmazzanak kemikáliákat, adalékanyagokat. Hiszen a méreganyagok is ugyanúgy bejutnak a vérkeringésbe és felszívódhatnak. Ettől pedig akár hormonális problémák és egyensúlyhiány alakulhatnak ki.

Milyen szempontokat kell figyelembe venni?

  • Mindig 100%-os tisztaságú, természetes olajat használjunk. Ne tartalmazzon mesterséges anyagokat!
  • Sajnos a legtöbb termékben ásványi olaj található, ami nem jó a bőr számára, ezért figyeljünk rá, hogy mindig növényi olajat tartalmazó termékeket vásároljunk.
  • Zsíros, olajosan fénylő bőrűeknek is ajánlom az olajok használatát. Szárítás helyett inkább szuper hatóanyagokkal töltsd fel a bőröd! A tömjén eukaliptusz, mentol, kámfor csodákra képes az ilyen bőrtípusnál. 
  • Használatkor fontos tisztában lenni azzal, mit mire használunk és a mennyiségre is ügyelni kell. 
  • Felszívódásukat segíti ha felvitel előtt alaposan tonizált a bőr. Tehát először használd a bőrtípusodnak megfelelő tonikot, majd az olajat/ szérumot!

Tehát ha zsíros a bőröd

ne félj az olajos szérumoktól! Ha minőségi, tiszta kozmetikumot választasz, nem fogsz csalódni. Sőt, tapasztalni fogod, hogy eredményesebb mint a gyorsan felszívódó, vizes krémek és szárító pakolások.

Kérd Naturo-esthétique kozmetikus véleményét! Próbáld ki a Phyt's kezeléseit és termékeit, győződj meg az illóolajok és természetes anyagok nélkülözhetetlen hatásáról!

Vélemény, hozzászólás?